Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Уночі спалахнув аеродром "Саки" в Криму: повідомляють про повітряну атаку (фото)

Внаслідок повітряної атаки в ніч на 26 липня у тимчасово окупованому Криму спалахнув військовий аеродром "Саки" у Новофедорівці. Також було чути детонацію боєприпасів.

Про це повідомляє кримський Telegram-канал "Кримський вітер".

Перше повідомлення про вибухи в районі аеродрому "Саки" з'явилось о 02:41. Підписники каналу нарахували 13 вибухів та повідомили, що загорівся аеродром "Саки" в Новофедорівці. Також люди чули детонацію боєприпасів. Через деякий час у Новофедорівку відправились пожежні та карети "швидкої допомоги".

26 липня по аеродрому "Саки" в Криму стався приліт

Фото: Telegram-канал "Кримський вітер"

Згодом з'явилась інформація про потужні "прильоти" в районі Окунівки та у самому Сімферополі.

Раніше повідомлялось, що 15 липня вдень в тимчасово окупованому Криму місцеві мешканці помітили стовп диму. Ймовірно, поблизу аеродрому "Бельбек", який використовують рашисти у військових цілях, сталася пожежа.

Як відомо, Сили оборони України вже декілька разів завдавали ударів по аеродрому "Бельбек" у Криму, де дислокуються літаки російських окупантів. Зокрема, в травні цього року на аеродромі там лунали вибухи. Тоді повідомляли про влучання в російські винищувачі МіГ-31. Той удар відбувся після того, як США передали Україні свої далекобійні ракети ATACMS. Росіяни скаржилися, що для атаки застосовували саме таке озброєння.

Нагадаємо, тоді британська розвідка, проаналізувавши ситуацію, заявила, що удар української армії по аеродрому "Бельбек" в анексованому Криму ще більше підірвав потенціал авіації Російської Федерації. Це майже напевно погіршить здатність окупантів координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2024 07:06