Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У Генштабі розповіли, на якому напрямку фронту зараз найгарячіше та скільки боєзіткнень уже відбулося від ранку

У суботу, 15 червня, від ранку вже відбулося 31 бойове зіткнення на фронті. Окупанти здійснили 12 авіаударів із застосуванням 19 КАБів, 547 обстрілів позицій наших військ. Також російські терористи залучили для ударів 18 дронів-камікадзе.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку від початку доби російські терористи тричі намагалися потіснити наших воїнів з позицій. Біля Тихого атаку відбито. Триває бій у двох локаціях в районі Вовчанська.

За уточненими даними, за вчора на цьому напрямку ворог втратив понад 112 осіб вбитими та пораненими. Також знищено бойову броньовану машину, десять автомобілів, три одиниці спеціальної техніки та три склади з боєприпасами. Пошкоджено танк, дві артсистеми, п’ять автомобілів і одиницю спецтехніки.

На Куп’янському напрямку зараз тривають п’ять  боєзіткнень. У районах населених пунктів Петропавлівка, Андріївка, Греківка та Невське окупанти намагаються вибити наші підрозділи з позицій. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку противник атакує наших воїнів біля Роздолівки. Триває бій. Ворог успіху не має.

Як і минулої доби, найнапруженіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Зараз там триває три бойових зіткнення в районах Новоолександрівки, Євгенівки та Новоселівки Першої. Стільки ж атак вже відбито. Сили оборони продовжують докладати зусиль щодо стабілізації ситуації, завдають комплексного вогневого ураження.

На Курахівському напрямку успішно відбито п’ять спроб ворога вклинитись в нашу оборону неподалік Побєди та Парасковіївки.

Від початку доби на Времівському напрямку наші воїни відбивають атаку в районі Старомайорського. Ситуація контрольована.  Біля Урожайного та Водяного чотири боєзіткнення вже завершились. Противник зазнав втрат та перегруповується.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив дві невдалі спроби витіснити українських воїнів з позицій у районі Малої Токмачки та Роботиного. Втрати окупантів уточнюються.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 525 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 090 мертвих окупантів. Окрім того, українські сили знищили велику кількість російської бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2024 11:52