Фото: Саломе Зурабішвілі. Джерело – Anadolu

У Грузії проходять слухання у справі про імпічмент президента: Зурабішвілі проігнорувала засідання

У Грузії у Конституційному суді тривають слухання у справі про імпічмент президентки Саломе Зурабішвілі. Вона наразі вирішила проігнорувати засідання. 

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Інтереси президентки у суді представляють двоє юристів. Водночас голова Конституційного суду наголосив, що Зурабішвілі "не складно пересуватися", і вона могла б особисто взяти участь у слуханнях. Тепер її можуть викликати до Конституційного суду.

Зазначається, що зараз президентка країни перебуває у своїй резиденції, палаці Орбеліані. У соцмережах Зурабішвілі написала, що "цілком довіряє" своїм представникам у суді — колишньому члену керівної партії "Грузинська мрія" Тамару Чугошвілі та екс-судді Конституційного суду Майє Копалеїшвілі.

Нагадаємо, у Грузії депутати запустили процедуру імпічменту президентці країни Саломе Зурабішвілі. Керівна партія "Грузинська мрія" так відреагувала на неузгоджені з урядом візити до Європи й, зокрема, України.

Своєю чергою Європейський Союз та Сполучені Штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2023 21:59