Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У ГУР пояснили, чи справді Росія зосередила в Україні та на кордоні понад 500 тисяч військових

Наразі Москва зосередила близько 550 тисяч своїх військових поблизу українського кордону та на тимчасово окупованій території України. Йдеться не лише про солдатів, а й про інші воєнізовані підрозділи окупантів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Він наголосив, що така інформація не є новою. За словами Юсова, чисельність окупаційної армії вже кілька місяців залишається сталою і містить в собі різні воєнізовані підрозділи. Йдеться про окупантів з так званої "Росгвардії", спецслужби та підрозділи Федеральної служби безпеки. Їхня задача — це контроль окупованих міст та їх населення. 

Раніше, а саме 27 травня, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що російська армія концентрує сили невстановленої чисельності в західній частині Бєлгородської області неподалік кордону з Україною, ймовірно, щоб зосередити та залучити українські сили в цей район і підготуватися до наступальних операцій, спрямованих на розширення російського плацдарму в районі міжнародного кордону на Північ України. 

Зазначається, що Москва також концентрує обмежені сили в Курській та Брянській областях поблизу кордону із Сумською областю, і навіть обмежена концентрація в цих районах може бути спрямована на досягнення, ймовірно, бажаного ефекту подальшого залучення та закріплення українських сил у районі міжнародного кордону. Російські війська в цей час доводять Північне угруповання військ у районі міжнародного кордону до заявленої запланованої кінцевої чисельності і, швидше за все, почнуть лише обмежені наступальні операції на напрямку Суми-Харків доти, доки Північне угруповання військ не наблизиться до своєї кінцевої чисельності. 

Нагадаємо, 6 червня спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднили відео знищення російського буксира проекту 498 "Сатурн"Розвідники додають, що руйнівне вогневе ураження було нанесене після успішного прориву лінії оборонних загороджень окупантів у акваторії Чорного моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 03:30