Фото: konotop.in.ua

У Харкові 24 травня оголошено День жалоби за загиблими від російського обстрілу

У Харкові 24 травня оголошено День жалоби за загиблими внаслідок російської ворожої атаки 23 травня по місту та області.

Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради.

"24 травня оголошено Днем жалоби в місті Харкові. Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов", — йдеться у повідомленні.

На знак скорботи за загиблими внаслідок ракетної атаки 23 травня, на будівлях та спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій буде приспущений Державний прапор з траурною чорною стрічкою.

Також 24 травня буде заборонена розважальна музика на ринках, в торгових закладах, об'єктах комунального харчування тощо.

Обстріл Харкова 23 травня: деталі

У четвер, 23 травня, російські терористи жорстоко обстріляли Харків і область. Рашисти влучили по транспортній залізничній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства. Також окупанти вдарили по Золочеву, що на Харківщині. Загалом було приблизно 10 вибухів. 

За оновленими даними, внаслідок атаки семеро людей загинули, щонайменше 19 отримали поранення різного ступеня.

На обстріл Харкова й інших міст регіону відреагував президент України Володимир Зеленський. За його словами, російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена належного захисту системами протиповітряної оборони та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, — поблизу наших кордонів.

"І це слабкість — не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують. Терор усюди повинен програвати — у будь-яких умовах, на будь-якому континенті. І це наш спільний обов’язок — усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 22 травня внаслідок ворожої атаки по Харкову важкі поранення отримав водій тролейбуса Юрій Орел, який опинився в епіцентрі вибуху. Йому провели операцію. На жаль, одну ногу довелося ампутувати. Постраждалий перебуває у стабільному стані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 18:55