Фото: соцмережа Х організації "Вільна Україна"

У Харкові під ракетний удар по центру міста потрапили волонтери з Естонії (фото)

Естонські волонтери потрапили під ракетний удар російських військових. Це сталося під час терористичної атаки окупантів на центр Харкова вранці 6 жовтня.

Про це повідомляє видання err.ee.

За попередньою інформацією, спільний конвой некомерційних організацій "Вільна Україна" (Vaba Ukraina) і "Допомога Україні" (Ukraina Abi) потрапив в Україні під російський ракетний удар у Харкові. Вибух стався неподалік, де розташовувалися волонтери.

"Сьогодні вранці наш спільний з Ukraina Abi конвой потрапив під ракетний удар. За словами хлопців, "Іскандер" упав за метрів 20 від них. Усі транспортні засоби були знищені, на щастя, хлопці дивом залишилися живими і здоровими. Ми допомагатимемо їм за потреби разом із нашими партнерами по співпраці в Україні", — повідомила організація "Вільна Україна" в соціальних мережах.

Зазначимо, що знімальна група португальського телеканалу RTP також постраждала від обстрілу центру Харкова російськими ракетами. Журналісти не отримали поранень, але знищено автомобіль. Працівники ЗМІ мали вирушити з готелю в Харкові, який теж постраждав від удару, до села Гроза, де російська ракета учора забрала життя щонайменше 52 місцевих мешканців.

Обстріл Харкова 6 жовтня: що відомо

Про те, що рашисти обстрілюють Харків, голова ОВА Олег Синєгубов поінформував о 06:48. За його словами, удар прийшовся по Київському та Основ'янському районах. Зафіксовано пошкодження автомобілів та будівель. Одне з авто спалахнуло. Рятувальники розбирають завали.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що під руїнами виявили тіло десятирічної дитини. Згодом знайшли і загиблу пенсіонерку — бабусю хлопчика. Пошкоджено два багатоквартирні будинки, зруйновано триповерховий житловий будинок.

Синєгубов додав, що також знайшли тіло чоловіка, але він помер до обстрілу. Тіло виявили вже під час розбирання завалів. 30 людей постраждали, 12 — госпіталізували. На місці ворожого удару виникла пожежа площею 50 квадратних метрів, співробітники екстрених служб ліквідували вогонь.

Нагадаємо, що, реагуючи на обстріл Харкова, колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Німеччина повинна розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus. Це має бути відповіддю на удари Російської Федерації по цивільному населенню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 23:17