Фото: Бен Воллес / скріншот з відео

Удар РФ по Харківщині: Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus

Німеччина повинна розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus. Це має бути відповіддю на удари Російської Федерації по цивільному населенню.

Таку заяву зробив колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. З відповідним закликом він виступив 5 жовтня ввечері у Twitter (Х).

"Щоразу, коли Росія завдає ударів по цивільному населенню і порушує міжнародне право, націлюючись на об'єкти цивільної інфраструктури в Україні, необхідна відповідна реакція. Ми зробили це зі Starstreak і Storm Shadow. Тепер Німеччина має надіслати свої ракетні комплекси Taurus в Україну і приєднатися до Великої Британії та Франції", — йдеться у повідомленні Воллеса.

Що відомо про Taurus

Авіаційна крилата ракета Taurus KEPD 350 великої дальності призначена для високоточного ураження захищених цілей противника на дальності до 500 км. Ракета важить 1 400 кг, її довжина — п'ять метрів.

ракета Таурус

Фото: ipress.ua

Базова модель ракети Taurus оснащена тандемною бетонобійною бойовою частиною типу MEPHISTO. Лідируючий заряд бойової частини — кумулятивний, основний заряд — фугасний, він розміщений у високоміцному корпусі, форма якого оптимізована для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом з корпусом становить 400 кілограмів, загальна вага бойової частини — 480 кілограмів. Система підриву бойової частини може програмуватися на повітряний чи підземний підрив. У разі повітряного підриву обидва заряди підриваються одночасно.

Нагадаємо, 14 серпня до Києва приїхав міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Це перший візит німецького високопосадовця в Україну від початку повномасштабного вторгнення. Він заявив, що Німеччина планує щорічно видавати Україні по п’ять мільярдів євро військової підтримки. Це триватиме до 2027 року. Щоправда, рішення про виділення п'яти мільярдів євро на військову підтримку України ще має затвердити німецький парламент. Загалом, за словами міністра, з початку повномасштабної війни допомога Німеччини Україні склала 22 мільярди євро.

Що відомо про ворожий обстріл по селу Гроза

5 жовтня російські окупанти вгатили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. За попередньою інформацією, ворожу ракету міг навести місцевий житель. Удар припав на кафе, де був поминальний обід за одним із місцевих жителів.

Варто відзначити, що росіяни вбили кожного десятого жителя села Гроза на Куп’янщині: за відкритими даними, там проживає 501 людина. Загинула 51 особа.

Згодом з'явились перші кадри після ракетного удару рашистів по кафе й магазину у селі Гроза.

Нагадаємо, у Харківській області оголосили триденну жалобу, з 6 по 8 жовтня, через російський ракетний удар по селу Гроза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2023 10:01