Фото: Офіс президента

Обстріл Грози: у Харківській області оголошено триденну жалобу

У Харківській області оголосили триденну жалобу, з 6 по 8 жовтня, через російський ракетний удар по селу Гроза. Внаслідок атаки загинула 51 людина.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Терористична атака російських військових по селу Гроза стала найкривавішим злочином росіян на Харківщині за весь час від початку повномасштабного вторгнення. За останніми даними, цей злочин забрав життя 51 цивільної людини, 6 людей поранені. Три дні, з 6 по 8 жовтня, в Харківській області будуть оголошені днями жалоби", — зазначив він.

Що відомо про ворожий обстріл по селу Гроза

5 жовтня російські окупанти вгатили по селу Гроза Куп'янського району Харківської області. За попередньою інформацією, ворожу ракету міг навести місцевий житель. Удар припав на кафе, де був поминальний обід за одним із місцевих жителів. Загинула 51 особа. Крім того, 29 з 49 загиблих осіб вдалося ідентифікувати після ракетного удару.

Варто відзначити, що росіяни вбили кожного десятого жителя села Гроза на Куп’янщині: за відкритими даними, там проживає 501 людина. Ракетний удар був дуже точним. 

Згодом з'явились перші кадри після ракетного удару рашистів по кафе й магазину у селі Гроза.

Нагадаємо, що в четвер, 5 жовтня, російські війська масовано атакували Берислав Херсонської області. Ворожі снаряди влучили у місцеву лікарню. У будівлі вщент знищено четвертий поверх, ще один — частково. Також ворожим вогнем пошкоджено машини "швидкої".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 18:49