Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Харкові прогримів вибух: росіяни влучили авіабомбою по закладу дитячого відпочинку

Пізно ввечері у неділю, 16 червня, у Харкові було гучно: російські окупанти вдарили по місту керованою авіаційною бомбою. Сталося влучання у Шевченківському районі.

Про це повідомив мер Ігор Терехов.

Спершу мер зазначив, що поки що невідомо, куди прийшовся удар — у передмістя чи на околицю міста.

"У Харкові було чутно вибух. Інформація щодо місця удару КАБом уточнюється — чи це передмістя, чи околиця Харкова", — написав Терехов у Telegram о 23:52.

Оновлено. Вже за годину, о 01:17, міський голова Харкова поінформував, що внаслідок влучання по закладу дитячого відпочинку у Шевченківському районі.

"Зруйновано один з корпусів. Постраждалих немає", — зазначив Терехов.

Зазначимо, що росіяни скидають керовані авіаційні бомби із літака — вони відокремлюються від тримачів з невеликою швидкістю примусового відділення чи під дією гравітації. Дальність залежить від параметрів носія (швидкості та висоти). Чим вище й на більшій швидкості літак скидає КАБ, тим далі летітиме бомба. 

​Для скидання керованих авіаційних бомб літаки рашистської авіації не змушені входити до зони ураження української ППО. КАБи небезпечні тим, що мають не дуже високу точність удару. Російські пілоти випускають авіабомбу не по цілі, а по певному сектору і в разі влучання бомби завдають величезних руйнувань. Кілька таких бомб можуть повністю знищити п’ятиповерховий будинок.

Нагадаємо, 10 червня російські окупанти також застосували керовані авіаційні бомби для ударів по Харкову. "Приліт" було зафіксовано в районі житлової забудови, повідомлялося про постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 00:19