Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові судитимуть чоловіка, який зарізав матір, сестру, дідуся й спричинив смертельну ДТП

Харківʼянину, який ледве не зарізав товариша, вбив власну родину та спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду, загрожує довічне увʼязнення.  

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Telegram-каналі.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 21-річного чоловіка за вчинення низки злочинів.

За даними слідства, 14 липня 2022 року обвинувачений, перебуваючи у квартирі по вул. Валентинівській у м. Харкові в компанії своїх шкільних знайомих, напав з ножем на одного з товаришів. 

"Потерпілий в цей час сидів за столом на кухні, коли "любʼязний друг" вдарив його ножем у шию. На щастя, чоловік вижив, а зловмисника встигли зупинити гості", йдеться у повідомленні.

Вже через два дні обвинувачений вбив у квартирі по вул. Метробудівників у м. Харкові свою десятирічну сестру, яка мала проблеми зі здоровʼям з дитинства, рідну мати та 71-річного дідуся. Всім трьом він завдавав множинних ударів ножем. Вбивав родину зловмисник по черзі: спочатку сестру, потім дідуся. Останньою жертвою вбивці стала рідна матір.

Зазначається, що після скоєння вбивств чоловік намагався швидко втекти з квартири. Перед вчиненням злочинів він чув, як його мати викликала таксі. Він вийшов на вулицю, коли водій приїхав на місце призначення. Погрожуючи ножем, він відібрав автівку у водія, а сам далі поїхав містом. Під час керування зловмисник скоїв ДТП — на місці загинув 52-річний чоловік, який в цей час переходив дорогу по пішохідному переходу.

Харків'янина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення за кількома статтями.

Нагадаємо, семеро хлопців із Дніпра віком від 14 до 19 років причетні до скоєння умисного вбивства безпритульної жінки. Їх також перевіряють на причетність до замаху на вбивство та побиття чоловіка. На рахунку затриманих можуть бути й інші аналогічні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.01.2024 13:17