Затримання дніпровських убивць. Джерело: Нацполіція

У Дніпрі семеро підлітків жорстоко вбили безпритульну жінку: їм загрожує довічне ув’язнення

Семеро хлопців із Дніпра віком від 14 до 19 років причетні до скоєння умисного вбивства безпритульної жінки. Їх також перевіряють на причетність до замаху на вбивство та побиття чоловіка. На рахунку затриманих можуть бути й інші аналогічні злочини.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

"Убивство, скоєне з особливою жорстокістю, сталося в ніч з 2 на 3 грудня. Нападники виявили безпритульну жінку в покинутій будівлі, побили її та завдали численних ударів ножем, внаслідок яких потерпіла померла", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що цієї ж ночі стався замах на вбивство чоловіка, який мешкав у недобудові. З численними тілесними ушкодженнями потерпілому вдалося втекти: він добіг до автозаправки та попросив викликати йому швидку допомогу. Також вони можуть бути причетні до побиття безхатька в укритті на Європейській площі.

"Оперативники кримінальної поліції та слідчі провели низку розшукових заходів: оглянули місця злочинів та встановили маршрут руху нападників. Також в телефоні одного з підозрюваних правоохоронці виявили фрагменти відео, на яких зафіксовані злочини фігурантів. Під час досудового розслідування поліцейські встановили всіх учасників подій та провели близько десяти обшуків за місцями їх мешкання, встановили коло їх знайомств і свідків, в результаті чого зібрали повну доказову базу для притягнення їх до відповідальності", — пояснили правоохоронці.

Також під час слідчих дій поліцейські отримали інформацію, що діями затриманих може керувати 23-річний мешканець Дніпра, який зараз перебуває в місцях позбавлення волі та є підсудним за скоєння вбивства та розбійного нападу. Спілкування між ним і затриманими відбувалося в спільній групі у месенджері, де пропагувалося насилля та радикальні злочинні дії.

Туди ж фігуранти скидали відео вчинених злочинів. В його камері провели обшук і вилучили мобільний телефон. Для перевірки інформації долучили працівників кіберполіції.

"Затриманим повідомили про підозру в умисному вбивстві, скоєному з хуліганських мотивів. Їм загрожує позбавлення волі на терміни від десяти до 15 років або довічне ув’язнення. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває", — підсумували в поліції Дніпропетровської області.

Нагадаємо, що 29 серпня у Дніпрі правоохоронці намагалися зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння. Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину чоловікові. Від отриманих травм чоловік помер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.12.2023 23:31