Фото: Нацполіція

У Харкові внаслідок вчорашнього обстрілу зросла кількість постраждалих: фото наслідків

У Харкові кількість постраждалих внаслідок обстрілу 20 жовтня із чотирьох зросла до 12. У місті зафіксовано багато руйнувань.

Про це повідомила поліція Харківської області. За даними правоохоронців, ворог бив по місту, попередньо, керованими авіабомбами КАБ-250 з УМПК.

"Тактична авіація росіян заходила для ударів з боку Бєлгорода, КАБи "розкидало" по місту хаотично, що вказує не на цілеспрямований удар по військових об’єктах, а на тероризм місцевого населення", — наголосив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко.

Внаслідок злочинних дій військових РФ постраждали 12 цивільних громадян, в тому числі семеро жінок віком від 22 до 83 років та п’ятеро чоловіків віком від 21 до 38 років.

Крім того, пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, нежитлові споруди, гаражі, СТО, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі. Станом на 03:00 слідчі отримали 34 заяви від громадян про пошкодження майна. 

"За порушення законів та звичаїв війни відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України", — зауважили у поліції.

Нагадаємо, ворог вдарив по Харкову 20 жовтня близько 22:00. У місті було зафіксовано проблеми з електропостачанням.

Також 20 жовтня російські агресори випустили по Одесі балістичну ракету. Містяни чули потужний вибух, після якого спалахнула пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 07:37