Фото: соцмережі

У Харкові завершили пошукові роботи після удару по "Епіцентру": скількох українців вбила Росія

У середу, 29 травня, рятувальники завершили пошукові роботи в будівельному гіпермаркеті "Епіцентр" в Харкові, по якому 25 травня вдарили рашисти. Загальна кількість жертв — 19 людей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Пошукові роботи у будівельному гіпермаркеті Харкова завершено", — написав він у Telegram.

За його словами, поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих унаслідок російської атаки. Він додав, що "це було непросто". Загиблих шукали цілодобово за допомогою спецтехніки серед попелу. За допомогою ДНК-лабораторії тіла оперативно ідентифікували.

"Криміналісти провели понад 100 досліджень. До поліції звернулись 16 родичів зниклих безвісти, які надали біологічні зразки для експертиз. Також ми залучили кінологів — службовий пес виявив одне тіло та один фрагмент. Вдячний усім за роботу", — зазначив міністр внутрішніх справ.

Клименко додав, що внаслідок ударів по гіпермаркету Харкова загинули 12 чоловіків та семеро жінок. Серед жертв — 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини травмовані.

"Ворог суцільною маячнею намагається виправдати удари по гіпермаркету, друкарні, інших обʼєктах цивільної інфраструктури", — наголосив він.

Удар по "Епіцентру" у Харкові

Вдень 25 травня російські окупанти скинули дві авіабомби на гіпермаркет "Епіцентр". Через рашистський обстріл на місці влучання сталося загоряння на площі 15 тисяч квадратних метрів. Понад 16 годин тривала ліквідація масштабної пожежі.

Водночас 27 травня прокурори спільно з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, слідчими Служби безпеки України та Національної поліції виявили нерозірваний боєприпас у близько 80 метрах від будівельного гіпермаркету, який зазнав ворожих авіаударів 25 травня.

Нагадаємо, 27 травня російські окупанти вдарили по Харкову керованими авіабомбами. Внаслідок атаки пошкоджено два підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 19:43