Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

У Херсоні різко підвищився рівень забрудненості повітря: в чому причина

У суботу, 10 серпня, російський обстріл Херсона спричинив масштабну пожежу в місті. Через це підвищився рівень забрудненості повітря. Йдеться про перевищення оксиду вуглецю.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Через пожежу, спричинену російським обстрілом, у Херсоні підвищився рівень забрудненості повітря. Дослідження показали, що у двох районах міста зафіксовано перевищення допустимих норм концентрації оксиду вуглецю", — зазначив він.

Прокудін уточнив, що, зокрема, на вулиці Незалежності рівень оксиду вуглецю перевищує норму в 1,35 раза, а на вулиці Іллі Кулика — в 1,57 раза.

За словами начальника Херсонської обласної військової адміністрації, вміст інших шкідливих речовин, таких як сірчистий ангідрид, діоксид азоту, фенол і формальдегід, залишаються в межах допустимих значень.

"Моніторинг якості повітря триває, щоби вчасно реагувати на можливі загрози для здоров'я мешканців. Залишайтеся вдома та закривайте вікна", — наголосив Олександр Прокудін.

Як відомо, після рашистського обстрілу вогонь спалахнув на відкритій території за межами міста. Однак через сильний вітер дим швидко поширився та затягнув майже весь Херсон. Пожежники докладали всіх зусиль, щоби загасити займання.

Нагадаємо, що 8 серпня російські терористи вкотре атакували Херсонщину. Внаслідок ворожого обстрілу поранено мирних мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.08.2024 16:51