Фото: соцмережі

У хід пішли пральні машинки: росіяни винайшли новий спосіб ремонтувати танки

Росія може використовувати деталі із пральних машинок для ремонту своїх танків та БпЛА. Євросоюз вже готує торгові обмеження щодо країн, які продають РФ пральні машини.

Про це повідомляє The Telegraph.

Зазначається, що ЄС може накласти торговельні обмеження на країни, які допомагають Росії купувати пральні машини та вживані автомобілі для ремонту російських танків, які були пошкоджені на полі бою в Україні.

Офіційні особи, які спостерігають за торговими потоками до Росії, помітили значне зростання торгівлі споживчими товарами між блоком і традиційними союзниками Кремля в Центральній Азії.

Є побоювання, що нові маршрути, активність яких зросла на 60-80%, використовуються Росією, щоб обійти впровадження західних санкцій, покликаних зупинити її військову машину.

Офіційні особи ЄС зазначають, що здебільшого пральні машини, вживані автомобілі та фотоапарати входять до числа товарів, що вивозяться з ЄС у такі країни, як Казахстан, Киргизстан та Узбекистан.

Ймовірно, багато товарів розбираються, а напівпровідники та інші компоненти використовуються для відновлення російських танків, бронетранспортерів та безпілотників-розвідників, пошкоджених на війні з Україною.

"Ми повинні дати потужний сигнал особам і організаціям у третіх країнах. Надання матеріальної підтримки військової та оборонно-промислової бази Росії матиме серйозні наслідки щодо їхнього доступу на ринок ЄС", — йдеться в конфіденційному документі.

Наразі відомо, що ЄС спочатку прагне провести дипломатичні переговори з країнами Центральної Азії, щоб попередити їх про наслідки. Зокрема, Казахстан, який є одним з найближчих партнерів Москви в регіоні, вже пообіцяв контролювати товари, які проходять через країну.

Наразі Туреччина, Вірменія та ОАЕ також перебувають під пильним наглядом дипломатів G7 на предмет потенційної допомоги, яку вони можуть запропонувати російській військовій машині. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія має великий запас авіаційних бомб. Тому цілком ймовірно, що саме ними окупанти можуть замінити ракети.

Також у ЗСУ пояснили, що Росія, ймовірно, більше не зможе завдавати по Україні масованих ударів, оскільки ракетний потенціал майже вичерпано. Наразі окупанти зосередили свою увагу на точкових ударах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2023 15:22