Фото: АрміяInform

Чим Росія може замінити ракети: роз'яснення ЗСУ

Росія має великий запас авіаційних бомб. Тому цілком ймовірно, що саме ними окупанти можуть замінити ракети.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами авіабомби дешевші і їх швидше переробити на керовані, аніж виробляти ракети. Ігнат зазначив, що для протистояння таким методам окупантів треба збивати самі літаки. Для цього ЗСУ необхідна сучасна авіація.

"Вони у них є в достатній кількості, ФАБи. До них просто додають крила, GPS  і полетіла. Вони є, їх потрібно модернізувати. Ціна за питання. Ракети... По-перше, їх робити дуже довго, і чи буде надалі така перспектива в умовах санкцій. Мільйони доларів коштують ракети за одиницю. Бомба, крила та GPS теж певною мірою дорогі, але в рази, а може й у сотні разів дешевші", — сказав Ігнат.

Речник зауважив, що Повітряні сили ЗСУ теж використовують такі бомби. Втім, в України мало таких боєприпасів, потрібно більше.

"Налагодити виробництво на Заході та надавати Україні. Бомби, які ми використовуємо, це гуманні бомби – високоточні, вони меншої потужності, але летять так, як треба. Не так, як це роблять окупанти цими своїми "п'ятисотками" (ФАБ-500), коли влучають по мирних містах, руйнують будинки і так далі", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, у ЗСУ пояснили, що Росія, ймовірно, більше не зможе завдавати по Україні масованих ударів, оскільки ракетний потенціал майже вичерпано. Наразі окупанти зосередили свою увагу на точкових ударах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 25.03.2023 13:18