Фото: соцмережі

У Казахстані несподівано заблокували російських пропагандистів

У Казахстані заблокували платформу новин Sputnik24. Вона є частиною російського пропагандистського холдингу Russia Today.

Про це повідомляє Orda.kz.

На сайті Sputnik24 можна було дивитися Russia Today та інші телеканали онлайн.

Формальною причиною блокування стало поширення інформації про карти умовного доступу до послуг операторів телерадіомовлення та обладнання, які не мають ліцензії на території Казахстану. Зазначимо, що раніше у Казахстані заблокували сайт російського телеканалу "Царьград".

Нагадаємо, 13 вересня Молдова вислала з країни російського пропагандиста зі Sputnik Moldova Віталія Денісова. Причина — втручання у справи держави. У Молдові вважають, що дії голови Sputnik Moldova Віталія Денісова можуть становити загрозу національній безпеці або громадському порядку. Російському пропагандисту заборонили в'їзд у країну на десять років.

Sputnik Moldova — молдавська філія агентства новин Sputnik, яка входить до державного російського медіахолдингу Russia Today. У країні після початку російсько-української війни заблокували сайти sputnik.md та gagauznews.md. Ці ЗМІ розпалювали ненависть в умовах надзвичайної ситуації в країні. Після цього Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих. Проте у березні 2023 року спецслужби Молдови їх заблокували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.11.2023 17:50