Фото: igm.gov.md

Молдова вигнала з країни російського пропагандиста

У середу, 13 вересня, Молдова вислала з країни російського пропагандиста зі Sputnik Moldova Віталія Денісова. Причина — втручання у справи держави.

Про це повідомляє NewsMaker.

У Молдові вважають, що дії голови Sputnik Moldova Віталія Денісова можуть становити загрозу національній безпеці або громадському порядку. Російському пропагандисту заборонили в'їзд у країну на десять років.

"Рішення про видворення іноземця ухвалили у зв'язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці нашої країни", — йдеться у повідомленні Міграційної служби.

Російська пропаганда у Молдові

Sputnik Moldova — молдавська філія агентства новин Sputnik, яка входить до державного російського медіахолдингу Russia Today. У країні після початку російсько-української війни заблокували сайти sputnik.md та gagauznews.md. Ці ЗМІ розпалювали ненависть в умовах надзвичайної ситуації в країні. Після цього Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих. Проте у березні 2023 року спецслужби Молдови їх заблокували.

Нагадаємо, Молдова вислала з країни значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування, де йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження і прослуховування. За інформацією ЗМІ, кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Залишиться 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2023 12:44