Фото: primeminister.kz

Казахстан заборонив експортувати до Росії товари, які можуть бути використані у війні

Казахстан обмежив експорт високотехнологічних товарів до Російської Федерації, які країна-агресор може використати у війні проти України. При цьому імпорт з Росії працює без обмежень.

Про це повідомив віце-міністр торгівлі та інтеграції Кайрат Торебаєв, пише Казахське телеграфне агентство. За його словами, Казахстан заборонив експорт до Росії 106 видів високотехнологічних товарів.

"Ми експортуємо всі товари, крім тих, що можуть бути пов'язані з війною — на них накладено обмеження. Це 106 найменувань товарів — їхній експорт ми повністю заборонили", — сказав Торебаєв.

Він зазначив, що серед таких товарів — дрони, електрочіпи, а також електроніка, яка може використовуватися під час війни.

"Зазначені 106 найменувань товарів не виробляються в Казахстані, а раніше (до війни Росії з Україною, — ред.) реекспортувалися через Казахстан", — додав Торебаєв.

Нагадаємо, Казахстан підтримує рішення світової спільноти про санкції проти Росії за агресію щодо України. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв заявив, що не дасть Москві можливості їх обійти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 12:51