Фото ілюстративне з відкритих джерел

У керівниці податкової на Полтавщині виявили 6,1 млн грн необґрунтованих активів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з Державним бюро розслідувань (ДБР) промоніторили спосіб життя виконувачки обов’язків начальника Державної податкової служби України у Полтавській області. У неї виявили ознаки набуття необґрунтованих активів на 6,1 мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба НАЗК. Усе придбане впродовж 2020-2023 років майно зареєстроване на членів сім’ї, близьких осіб службовиці ц інших.

"Зокрема, 2020 року її рідна сестра стала власницею квартири в Києві вартістю понад 2,2 мільйона гривень, не маючи фінансових спроможностей зробити таке придбання. За словами колишнього власника помешкання, оформлення права власності житла на іншу особу, а не на себе, подружня пара мотивувала тим, що вони є державними службовцями", — навели один із прикладів правоохоронці.

Далі — її батько 2021 року став власником автомобіля Land Rover Range Rover Velar вартістю майже 900 тисяч гривень. Проте аналіз його доходів показав неможливість зробити таку покупку за легальні доходи. Крім того, факти свідчать, що автомобіль придбано за дорученням подружжя службовиці та з метою розпорядження ним.

"2023 року її дочка придбала автомобіль Toyota C-HR Hybrid вартістю майже 1,5 мільйона гривень. Однак надані НАЗК пояснення не підтверджують фінансову спроможність для здійснення такої покупки. Крім того, чоловік службовиці 2016 року придбав квартиру у Полтаві вартістю майже один мільйон гривень, хоча його попередні доходи були значно скромнішими", — йдеться в повідомленні.

Проведений НАЗК моніторинг способу життя свідчить, що за дорученням службовиці впродовж 2020-2023 років інші фізичні особи та члени її сім’ї набули у власність необґрунтовані активи загальною вартістю 6.1 мільйона гривень.

Національне агентство скерувало матеріали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави за відповідною статтею Цивільного процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції провело нове розслідування про корупційні схеми та ризики під час виїзду з України в умовах воєнного стану. Матеріали справ передали до відповідних органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.11.2023 15:31