"Охматдит" після ракетного удару 8 липня. Джерело: ДСНС

У київському "Охматдиті" відновило роботу онкологічне відділення: яка там ситуація зараз

У Києві відновлюють роботу дитячої лікарні "Охматдит", яку зруйнували ракетами російські терористи 8 липня. Тоді маленьких пацієнтів довелося екстрено евакуювати в інші заклади. Зараз до ладу вже привели декілька відділень "Охматдиту".

Про це повідомив генеральний директор лікарні Володимир Жовнір.

"Відновлено палати в онкогематологічному відділенні, забезпечено роботу вентиляції, водопостачання й електрики", — зазначив він.

За його словами, наразі в онкологічне відділення вже повернулося 50 маленьких пацієнтів. Запрацювало й відділення трансплантації кісткового мозку "Охматдиту" на базі Київського міського центру нефрології та діалізу.

"Разом з міністром охорони здоровʼя України Віктором Ляшком відвідали міський нейроцентр, оглянули палати, обговорили умови перебування дітей", — додав генеральний директор "Охматдиту"

Раніше Жовнір розповідав, що відновив роботу й Центр крові. Запрацювало також відділення радіології.

Як відомо, два корпуси дитячої лікарні "Охматдит", які зруйнував російський ракетний удар, не підлягають відновленню. Замість них збудуть один сучасний корпус. На його будівництво спрямують, зокрема, і благодійні кошти. Зараз на рахунках "Охматдиту" — 800 мільйонів гривень донатів.

Нагадаємо, що 12 липня в Києві помер семирічний Єгор Завадецький з Голиня, який перебував у комі 12 днів. Хлопчик боровся за життя з 20 червня після падіння з велосипеда. Про смерть Єгора у соцмережі повідомила матір дитини Анастасія Завадецька. Він помер у столичному кардіоцентрі, куди його перевезли після влучання ракети в "Охматдит".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.07.2024 16:38