Фото: Єгор Завадецький / соцмережі

Пробув у комі два тижні: у Києві помер 7-річний Єгор, який під час обстрілу перебував в "Охматдиті"

У п'ятницю, 12 липня, у Києві помер семирічний Єгор Завадецький з Голиня, який перебував у комі 12 днів. Хлопчик боровся за життя з 20 червня після падіння з велосипеда. 

Про смерть Єгора у соцмережі повідомила матір дитини Анастасія Завадецька. Єгор помер у столичному кардіоцентрі, куди його перевезли після влучання ракети в "Охматдит".

"Наш синочок помер. Єгорчик заснув назавжди. Сім років", — написала вона.

Як розповідала "Вікнам" матір Єгора Завадецького, у її сина стався набряк головного мозку, а також очей. Він протягом 12 днів після перенесеної операції перебував у комі третьої стадії.

"Коли Єгор впав з велосипеда, то основний удар був у печінку, саме на її з’єднання. У Києві нам сказали, що одну з половин потрібно видаляти. Майже дев’ять годин тривала операція, після якої син був дві доби при свідомості, говорив та реагував. Але в залишку, що зберігся, утворився тромб. І знову операція, яка тривала 3,5 години. Після цього у нього на двадцять хвилин зупинилося серце і знадобилося переливання крові", — заявила мама Єгора.

За словами матері, у дитини відмовили печінка, нирки, не працював шлунок. Також відмирала права рука і Єгор перебував на діалізі.

Помер Єгор Завадецький, який перебував під час обстрілу в Охматдиті

Фото: vikna.if.ua

Що відомо про Єгора Завадецького

Семирічний Єгор вижив після російського ракетного удару по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", звідки його з матір'ю перевезли у столичний кардіоцентр.

Єгор Завадецький закінчив перший клас. Він — з багатодітної родини внутрішньо переміщених осіб із Херсона. У Голинь сім'я переїхала до родичів по батьковій лінії.

У Єгора 20 червня стався внутрішній крововилив, сильний забій черевної стінки та гематома на печінці. Хлопчика було доставлено і прооперовано в Калуші. Наступні три дні стан залишався стабільно важким, тому його направили до Івано-Франківська. Ще через два дні (вночі 25 червня) — до Києва.

Нагадаємо, 11 липня після ракетної атаки по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російський льотчик передав Головному управління розвідки службові документи та приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії. Воєнна розвідка ідентифікувала цих воєнних злочинців.

Своєю чергою радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна та Сполучені Штати Америки працюють над відповіддю Росії за удар по дитячій лікарні "Охматдит", який відбувся у понеділок, 8 липня.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що два корпуси "Охматдиту", які найбільше постраждали від удару ворожої ракети, відновленню не підлягають. Замість них збудують один новий сучасний корпус.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.07.2024 14:34