Наслідки обстрілу "Охматдиту". Джерело: соцмережі

Обстріл "Охматдиту": після удару російський пілот передав українській розвідці службові документи та фото командирів

Після ракетної атаки по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російський льотчик передав Головному управління розвідки службові документи та приватні фото командного складу.

Таку заяву зробили в "Інформаційному спротиві".

"Після злочинного удару по дитячій лікарні "Охмадит" у Києві 8 липня 2024 року на чат-бот ГУР МО України звернувся один з льотчиків 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (військова частина 06987, аеродром базування "Енгельс") — саме вона постійно обстрілює українські міста ракетами Х-101", — йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел "Інформаційного спротиву" в розвідці, "російський військовий написав, що шокований ударом по дитячій лікарні та не розуміє, як і декілька його колег, навіщо їх змушують бити саме по цивільній інфраструктурі України". Тому військовий РФ вирішив передати Україні документи, які стосуються діяльності його військової частини, а також приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії.

"За словами наших джерел, навіть первинне вивчення отриманих матеріалів доводить їх неабияку важливість. Адже серед масиву інформації — документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та членів їхніх родин тощо. Але найбільшу цінність представляють грифовані документи 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії", — зазначили в повідомленні.

В "Інформаційному спротиві" також додали, що сподіваються на те, що найближчим часом декотрі з цих документів опублікують. Наразі джерело оприлюднило приватні фото зі святкування з нагоди призначення начальника штабу 52 дивізії полковника Ільї Корякіна на посаду начальника штабу 22 важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (ВБАД) у ресторані "Неаполь" (місто Енгельс Саратовської області). На світлинах зафіксовані понад 30 осіб командного складу підрозділів 22 ВБАД командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил РФ. Воєнна розвідка раніше ідентифікувала цих воєнних злочинців.

Фото: "Інформаційний спротив"

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Нещодавно посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 17:50