Фото ілюстративне. Джерело: un.org

"Одна з найбільш кричущих атак": в ООН відреагували на удар по "Охматдиту"

Є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Про це заявила керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль. Її слова наводить агенція Reuters.

"Аналіз відеоматеріалів і оцінка, проведена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня постраждала від прямого влучання російської ракети, а не отримала пошкодження від системи перехоплення", — наголосила вона.

Белль розповіла, що її команда відвідала місце "прильоту", але наразі не змогла зробити остаточного висновку. Однак, за її словами, "ракету, схоже, запустила Російська Федерація".

Вона акцентувала, що персонал перемістив дітей до бункера, коли вперше пролунали сирени повітряної тривоги. Інакше — кількість жертв була би набагато більшою. Белль зауважила, що вчорашній обстріл "став однією з найбільш кричущих атак, які ми бачили від початку повномасштабного вторгнення".

Вона також додала, що в медичному закладі на момент удару перебували близько 670 дітей і приблизно 1 000 співробітників.

Сьогодні Радбез ООН збереться на засідання для обговорення обстрілу "Охматдиту". Росія є постійним його членом, тому може ветувати резолюції цього органу ООН.

Нагадаємо, вчора посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 15:17