Джо Байден. Джерело: Facebook

Білий дім відреагував на обстріл "Охматдиту": Байден анонсував нові заходи

Президент США Джо Байден розповів про нові заходи щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Це відбулося після рашистських ударів по Україні 8 липня, які забрали життя щонайменше 37 людей.

Про це повідомила прес-служба Білого дому у спеціальній заяві.

"Ракетні удари Росії, в результаті яких загинули десятки українських мирних мешканців, а найбільша дитяча лікарня Києва отримала пошкодження та постраждала, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Дуже важливо, щоби світ продовжував підтримувати Україну",— йдеться у заяві.

Байден сказав, що на зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським у межах саміту НАТО у Вашингтоні має намір знову заявити про непохитну підтримку України з боку США.

Він заявив, що США зі союзниками оголосять "про нові заходи щодо зміцнення протиповітряної оборони України", щоби допомогти захистити українські міста та громадянське населення від російських ударів.

Обстріл Києва 8 липня: що відомо

Під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури.

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час атаки на столицю — дитяча лікарня "Охматдит". Там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Окрім того, під час масованого обстрілу Києва російські терористи поцілили по житловому будинку Шевченківського району. За словами міського голови Віталія Кличка, внаслідок удару пошкоджені підʼїзди. Один під'їзд зруйновано. 

У Голосіївському та Шевченківському районах столиці були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджень зазнали електромережі.

У другій половині дня ворог здійснив повторну атаку на столицю. Падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі столиці. Відбулося часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про загиблих та травмованих. 

Нагадаємо, вчора на брифінгу в Білому домі координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що США не зніматимуть обмеження для Збройних сил України щодо ударів по території Російської Федерації американською зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 07:56