Наслідки обстрілу Києва. Джерело: ДСНС

"Росія не може не знати, куди летять її ракети": Зеленський прокоментував обстріл "Охматдиту" в Києві (відео)

Серед об’єктів, у які влучили російські терористи під час обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, — дитяча лікарня "Охматдит". Зараз там тривають рятувальні роботи, люди допомагають розбирати завали.

Відповідне відео з місця події опублікував президент України Володимир Зеленський.

"Дитяча лікарня "Охматдит" — одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі, винятково ДИТЯЧА лікарня. "Охматдит" врятував і повернув здоровʼя тисячам дітей", — зазначив він.

За його словами, зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди.

"Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоби світ зараз не мовчав про це та щоби кожен бачив, що таке Росія, що вона робить", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в попередньому дописі в соціальних мережах Зеленський зазначав, що російські терористи обстріляли різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. При цьому використав понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 12:50