Наслідки обстрілу Києва. Джерело: соцмережі

Зросла кількість загиблих і поранених унаслідок ракетного удару по Києву: у МВС розповіли, як проходять рятувальні роботи (відео)

Унаслідок ракетного обстрілу Києва станом на зараз відомо про сімох загиблих і 25 постраждалих. Служби на місцях проводять рятувальні роботи, людей дістають з-під завалів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Сьогоднішній ранок укотре довів, що Росія — країна терористів і виродків. Десятки ракет по містах у годину-пік. Удар по найбільшій дитячій лікарні країни", — зазначив він.

За його словами станом на зараз відомо про сімох загиблих і 25 постраждалих унаслідок атаки по Києву. Відповідні служби на місцях роблять усе, щоби врятувати з-під завалів і надати допомогу людям.

Він уточнив, що також росіяни завдали удару по Дніпру, Кривому Рогу, Донеччині. Загалом внаслідок ранкової атаки Росії по Україні загинуло близько 20 людей, близько півсотні — поранено.

Міністр внутрішніх справ, наголосив, що рятувальники, поліцейські, кінологи, вибухотехніки, психологи — всі служби із залученням інженерної техніки — працюватимуть безперервно, поки не завершать пошуково-рятувальні роботи.

"Ми вже облаштовуємо пункти психологічної допомоги, працюють групи слідчих, які фіксують ці злочини. Кожен, хто потребує допомоги, може звернутися до будь-якого працівника системи МВС. Сьогодні країна відчула не страх, а ще більше люті та ненависті. За терор проти цивільних та дітей відповідь буде", — підсумував Ігор Клименко.

Крім того, він повідомив, що з-під завалів вдається рятувати людей, відповідні служби продовжують працювати.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок, 8 лютого, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. Рашисти обстріляли різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 12:26