Наслідки обстрілу Києва. Джерело: ДСНС

"Такий вигляд має готовність РФ до переговорів": у Німеччині відреагували на масований обстріл Києва

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Про це стало відомо зі його сторінки у соцмережі X (Twitter).

За словами Єгера, російська атака призвела до загиблих та поранених у Києві, а "Охматдит" зазнав руйнувань.

"Це війна проти цивільного населення. Такий вигляд має готовність Росії до переговорів і її бажання миру", — написав посол.

Що відомо про масовану ракетну атаку 8 липня

Вранці у понеділок, 8 липня, росіяни масовано обстріляли ракетами Україну. Основний удар прийшовся на столицю та Кривий Ріг.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, наголосив, що рятувальники, поліцейські, кінологи, вибухотехніки, психологи — всі служби із залученням інженерної техніки — працюватимуть безперервно, поки не завершать пошуково-рятувальні роботи.

"Ми вже облаштовуємо пункти психологічної допомоги, працюють групи слідчих, які фіксують ці злочини. Кожен, хто потребує допомоги, може звернутися до будь-якого працівника системи МВС. Сьогодні країна відчула не страх, а ще більше люті та ненависті. За терор проти цивільних та дітей відповідь буде", — підсумував Ігор Клименко

Крім того, він повідомив, що з-під завалів вдається рятувати людей, відповідні служби продовжують працювати.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на те, що в понеділок російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. За його словами, Путін і його армія продовжує нести вбивства в Україну та загрожує цілому світу. Рашисти обстріляли різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 13:11