У Китаї вчителів почали замінювати на роботів

31 СЕРПНЯ 2018 10:48

Діти з 600 дитячих садків Китаю познайомилися в цьому році з новим вихователем. Він всього 60 сантиметрів на зріст, у нього кругла біла голова і сенсорний екран замість особи, повідомляє Euro News.

Нового працівника освітньої сфери звуть Кіко (Keeko), він розумний робот, завдання якого захопити підростаюче покоління навчанням.

Він розповідає дітям цікаві історії і казки, пропонує вправи і завдання різного ступеня складності. Якщо дитина дав правильну відповідь, на сенсорному екрані робота починають блимати червоні сердечка. Крім іншого, він веде безперервну запис відео і відповідає на питання.

Робот коштує 10 тисяч юанів - це середня місячна зарплата китайського вчителя. Виробник роботів Кіко сподівається продавати свою продукцію в інших азіатських країнах.

За даними Міжнародної федерації робототехніки, Китай вже займає перше місце в світі по використанню роботів.

Крім того, що на заводах країни трудяться 340 тисяч андроїдів, вони також доставляють покупки, супроводжують людей похилого віку на вулиці, діагностують хвороби або дають довідки.

Влада Китаю активно інвестує в штучний інтелект і навіть створили програму «Зроблено в Китаї 2025», яка спрямована на розвиток високих технологій.

Технології, 31.08.2018 10:48