Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

У Києві через підрив Каховської ГЕС посилили перевірки м'яса та риби

У Києві через підрив росіянами Каховської гідроелектростанції, який призвів до мору риби у Дніпропетровській та Миколаївській областях, посилився акцент на перевірці риби та м’яса. 

Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Київ Олег Рубан, пише УНН.

"У Києві працюють мобільні групи, які контролюють виключно ситуацію безпеки харчових продукті, акцентування на постачанні риби, м’ясних виробів, м’яса в пріоритеті", — сказав Рубан.

Посадовець додав, що посилені перевірки тривають уже кілька днів.

Мор риби через підрив Каховської ГЕС: що відомо

Масовий мор риби розпочався в селі Марʼянське Дніпропетровської області 7 червня після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС та різкого зниження рівня води у водосховищі. Мережею поширилися кадри, на яких величезна площа вкрита мертвою рибою.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомляв, що усього загинуло понад 850 кілограмів біоресурсів. Збитки, завдані рашистами рибному господарству області — більш ніж 7,6 мільйона гривень.

Криворізька східна окружна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами екоциду та порушення законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, після підриву Каховської ГЕС жителям затоплених районів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей заборонили виловлювати та їсти рибу. Фахівці попереджають про загрозу захворювання на ботулізм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.06.2023 14:59