Фото: "Укрінформ"

У Києві готуються до можливого блекауту: розробили 15 сценаріїв та проведуть тренування

Київ має 15 сценаріїв на випадок зимового блекауту. У столиці запланували тренування щодо стійкості системи життєзабезпечення міста під час надзвичайної ситуації.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв виданню "Вечірній Київ".

"З керівником району без попередження оглядаємо обрані об’єкти. Уже перевірили Оболонський і Голосіївський райони. Таким чином контролюємо, як відпрацьовує районна влада план підготовки до зими", — сказав Пантелеєв.

За словами Пантелєєва, на тренуваннях відпрацюють різні варіанти розвитку подій під час опалювального сезону. При цьому він наголосив, що розглядатимуть навіть найгірші умови та  пошкодження об’єктів інфраструктури. Посадовець також розповів, що котельні невеликої потужності у Києві вже мають генератори. Оснащені ними також деякі обʼєкти водопостачання та водовідведення. 

"На сьогодні дві третини робіт уже виконали. Є план підготовки, графік, за яким рухаємося. Ще два місяці є на проведення необхідних робіт і ремонтів. До 1 жовтня плануємо завершити", — зазначив Петро Пантелеєв

Він зауважив, що минулого року міська влада не знала, що чекає столицю в холодний період року. Натомість цьогоріч вже зрозуміло, яких сценаріїв можна очікувати.

Тим часом в "Укренерго" пояснили, що енергетична система України може знову бути у небезпеці, тому українцям не варто позбуватися генераторів. Наразі невідомо, чи будуть блекаути цієї зими.

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2023 10:15