Фото: поліція Києва

У Києві дві жінки обікрали пенсіонерку на 200 тисяч гривень

У Києві правоохоронці затримали двох жінок, які пограбували пенсіонерку на 200 тисяч гривень. Зокрема, зловмисниці поцупили гроші та дорогоцінності.

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

За даними правоохоронців, двоє жінок під приводом соціальних працівників підійшли на вулиці до 85-річної пенсіонерки та запропонували їй оформити пільги. Літня жінка провела їх до свого помешкання, де правопорушниці непомітно для власниці знайшли у кімнаті її схованку з заощадженнями та скоїли крадіжку. Після чого поклали у місце де лежали збережені кошти сувенірні купюри, аби приховати злочин.

Крадійками виявилися уродженки Дніпропетровської області, 1980 та 1983 року народження. Серед речей затриманих поліцейські виявили та вилучили золоті прикраси, 4825 доларів США та 9000 гривень, які належали літній жінці.

обікрали пенсіонерку

Фото: поліція Києва

"Слідчим відділом відділу поліції № 1 Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у приміщення, в умовах воєнного стану. За погодженням із Деснянською окружною прокуратурою м. Києва фігуранткам повідомлено про підозру", — йдеться у повідомленні.

Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 107 тисяч гривень для 42-річної підозрюваної, та 214 тисяч гривень для її спільниці. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше поліція Києва затримала 18-річного хлопця, який посперечався з друзями, що викраде автомобіль, аби покататися містом. Молодик не впорався з керуванням, залишив автівку та втік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.06.2023 09:58