Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У Києві і трьох областях у середу не вимикатимуть світло

У середу, 15 лютого, у Києві та ще трьох областях графіки відключення не діятимуть, адже вимикати світло постачальники не будуть.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

"На наступний день "Укренерго" не надавав обмежень споживання електроенергії. Це дозволяє не відключати завтра світло у Києві, Київській та Дніпропетровській областях", — йдеться в повідомленні.

Проте ДТЕК попередив, що внаслідок пошкодження мереж в деяких енерговузлах можливі стабілізаційні відключення за графіком.

До того ж світло не вимикатимуть і жителям Івано-Франківської області. Івано-Франківська область завтра також буде ввесь день зі світлом.

"Зважаючи на те, що енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію з розподілом електричної енергії, завтра відключень не буде", — повідомила глава ОВА Світлана Онищук.

Також день без відключень світла буде і у Рівненській області.

"Друзі, ще один день плануємо пройти без обмежень електропостачання", — написав очільник ОВА Віталій Коваль у Telegram.

А от одеситам пощастило менше. В Одеській області через мережеві обмеження завтра в Одеській області діятимуть стабілізаційні відключення. 

Нагадаємо, 13 лютого за даними "Укренерго" збільшилося споживання електрики, дефіцит потужності в енергосистемі був відсутній. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Додамо, раніше у Yasno пояснили, чому не всі будинки у темно-сірих зонах відключають від світла.

14 лютого мер Львова Андрій Садовий заявив, що на сьогодні у Львові та області зруйновано об’єкти критичної інфраструктури через обстріли рашистів. Через це місцеві жителі більшість часу сидять без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.02.2023 22:19