Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

У Києві й чотирьох областях увесь день діятимуть графіки відключення світла: заява ДТЕК

За вказівкою "Укренерго", графіки відключень діятимуть весь день з 00:00 до 24:00. Це стосується в тому числі Києва, Київщини, Одещини, Донеччини, Дніпропетровщини й інших регіонів України.

Про це повідомила прес-служба компанії ДТЕК.

"Київ. Виділених "Укренерго" лімітів вистачить на те, щоби забезпечити світлом у середньому 75% від потреб столиці", — йдеться в повідомленні.

У ДТЕК пообіцяли в разі змін оперативно інформувати на своїх інформаційних ресурсах.

"Вірте в енергетиків", — традиційно наголосили в компанії ДТЕК.

Як відомо, вчора в "Укренерго" зазначали, що графіки погодинних відключень 23 травня діятимуть для промислових і побутових споживачів на всій території України з 00:00 до 24:00.

Фахівці пояснили, що причиною подовження терміну дії обмежень є прогнозована щільна хмарність у більшості регіонів України, через яку сонячні електростанції змушені знизити виробництво електроенергії. Відповідно, в енергосистемі збільшиться обсяг дефіциту.

"Відключення можуть застосувати під час перевищень визначених лімітів обсягів споживання, які диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме застосуються відключення в регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", — зазначали в "Укренерго".

Нагадаємо, що 22 березня російські загарбники завдали повітряних ударів по місту Конотоп та Шостка Сумської області. "Приліт" стався в енергетичні об'єкти. Внаслідок ударів у населених пунктах відбулися знеструмлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.05.2024 08:54