У Києві демонтують пам'ятник полководцю Миколі Щорсу. Фото: КМДА

У Києві почали демонтувати пам'ятник Щорсу (фото)

Вранці у суботу, 9 грудня, у столиці України розпочали демонтаж пам'ятника більшовицькому полководцю Миколі Щорсу у центрі міста. Перед цим із монумента було знято охоронний статус.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація. Надалі монумент зберігатиметься в Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

Влада попередила, що для демонтажу складної конструкції можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка.


Микола Щорс — радянський військовий діяч, один із військових командирів більшовиків під час війни 1917-1921 років. Він боровся за радянську владу і воював проти Української Держави й Української Народної Республіки. Був учасником червоногвардійських повстанських формувань.


Нагадаємо, раніше влада столиці заявляла, що не в змозі демонтувати низку пам'ятних об'єктів у місті, оскільки вони мають статус пам'ятки національного значення.

Відтак у листопаді цього року Кабінет міністрів схвалив постанову, яку розробило Міністерство культури, що дозволяє демонтувати в Києві пам’ятники низки російський і радянських діячів, зокрема Миколи Щорса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.12.2023 08:51