Фото: поліція Києва

У Києві поліція затримала серійного палія, який "полював" на автомобілі військових

Поліція Києва затримала чоловіка за підпал 12 автівок військовослужбовців Збройних сил України. Порушник власноруч виготовляв саморобні запалювальні пристрої та кріпив їх на автомобілі військових.

Про це повідомляє поліція Києва.

У поліції розповідають, що наприкінці 2022 року у Деснянському районі столиці відбулася серія підпалів автомобілів.

"Для розкриття цих зухвалих злочинів залучалось багато сил поліції. Більше тисячі людей допитано як свідків, десятки людей відпрацьовувались оперативно, проаналізовано сотні відео. Пошуки ускладнювались тим, що підпали вчинялись у період перебоїв з електропостачанням та освітленням вулиць під час ворожих обстрілів міста", — повідомив начальник головного управління поліції у Києві Дмитро Шумейко.

У поліція з'ясували, що усі користувачі автомобілів були військовими та особами, що мають відношення до Сил оборони.

"У липні поточного року зловмисник знову підпалив декілька автівок військових. Втім, злагоджена робота підрозділів поліції дала свій результат. До нашого поля зору та оперативної розробки потрапив 35-річний місцевий мешканець, який переїхав до міста Києва з іншого регіону у 2014 році", — розповіли у поліції.

За матеріалами слідства, злочинця викрили "на гарячому" під час закладки запалювального пристрою до чергового автомобіля військового.

"Пристрої зловмисник виготовляв сам, які спрацьовували самостійно за визначеним часом. Свої дії затриманий пояснив негативним відношенням до військових", — розповів Шумейко.

Слідчі поліції Києва повідомили порушнику про підозру у скоєнні умисного знищення або пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві засудили до 15 років в’язниці іноземця, який вбив жінку. Аби приховати злочин підпалив квартиру. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.08.2023 10:59