Фото: Нацполіція

У Києві працівник банку виніс з установи $400 тисяч: яке покарання загрожує злочинцеві

У Києві працівник банку вкрав 400 тисяч доларів із фінансової установи. Злочинець сховав гроші в рюкзаку та виніс їх. Йому загрожує 12 років тюрми.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Вказується, що до поліції Києва надійшло повідомлення від охоронців однієї зі столичних фінансових установ про те, що вони виявили нестачу великої суми грошей. Правоохоронці, прибувши на місце події, з’ясували, що до зникнення коштів причетний 22-річний працівник цього ж банку.

грабіжник банку у києві

Фото: Нацполіція

Як злочинець викрав гроші?

Під час чергової процедури обліку, працівник банку скористався моментом й заховав до свого рюкзака чотири пакунки валюти готівкою та вийшов на обідню перерву. Пізніше, у той же день, під час перерахунку інші працівники установи виявили нестачу на суму близько 400 тисяч доларів (16 мільйонів гривень).

Зловмисника затримали та повідомили йому про підозру — привласнення майна, шляхом зловживання особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

грабіжник банку у києві

Фото: Нацполіція

Наразі вирішується питання щодо обрання працівникові банку запобіжного заходу. Злочинцеві загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

"Слідство триває, поліцейські встановлюють місцеперебування викрадених коштів", — вказали в прс-службі.

Нагадаємо, на початку травня у Львові іноземець пограбував ресторан у центрі міста. Злочинця затримали, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.06.2024 14:30