Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Києві й на Львівщині лунали вибухи, працює ППО по ракетах

У ніч на неділю, 24 березня, у столиці України та у Львівській області пролунали вибухи. Росіяни атакують ракетами.

У Київській міській військовій адміністрації повідомляють про роботу протиповітряної оборони.

"Повітряна тривога триває! В столиці працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" — йдеться у повідомленні адміністрації о 05:04. 

Оновлено 05:19. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про роботу ППО у регіоні.

Повітряні сили інформували про рух ракет на Стрий.

Останні масовані ракетні обстріли

Протягом поточного тижня російські окупанти двічі здійснили масований ракетний обстріл по Україні. Так, вночі 21 березня росіяни атакували столицю балістичними ракетами "Іскандер-М"/"Кинджал" та крилатими ракетами. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині. Водночас у столиці постраждали 13 людей та зафіксовано низку руйнувань у трьох районах. Зокрема, пошкоджено житлові будинки, церква, дитячий садок та згоріли низка автомобілів.

У Київській області постраждало четверо людей. Одну людину госпіталізовано до лікарні. Також спалахнули пожежі у чотирьох районах області. Зокрема, понівечено понад 40 житлових приватних помешкань, дві багатоповерхівки та 12 автівок.

У ніч на 22 березня ворог знову масовано атакував дронами та ракетами: цілями ворожої атаки були низка регіонів, зокрема Запоріжжя, Хмельницька, Львівська області, Харків. Крім цього, рашисти поцілили й по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. До того ж через масований обстріл Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту. Станом на 23 березня, у воді, відібраній на правому березі, за 1,1 км від ГЕС, фіксується наднормативне забруднення нафтопродуктами у 1,1 раза та перевищення рівня заліза загального в 1,5 раза від нормативів для питних потреб.

Нагадаємо, 23 березня росіяни обстріляли Харків. "Приліт" стався у промзону одного з районів міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 05:08