Колаж TrueUA

У Києві та більшості областей лунають сирени: Повітряні сили попередили про загрозу балістики

У вівторок, 23 січня, о 13:25 у північних та східних областях України пролунали сигнали повітряної тривоги. 

Загроза пов'язана зі можливістю застосування балістичного озброєння для північних та східних областей, попереджають військові.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння для північних областей! Імовірні пуски ракет з Ту22м3 з Ліпєцької області, РФ.
Слідкуйте за повідомленнями та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!",
йдеться у повідомленні Повітряних сил України.

 карта тривог 23 січня

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено в 14:06. Відбій тривоги на Півночі та в Центрі.

Додамо, що це вже друга повітряна тривога за день для більшості областей країни. Перша повітряна тривога була пов'язана із ракетним обстрілом зі стратегічних бомбардувальників Російської Федерації.

Що відомо про ранкову повітряну тривогу

Повітряні сили Збройних сил України о 05:22 повідомили про загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Після 05:40 областями почала ширитися повітряна тривога. О 06:14 ракетна небезпека охопила усі області

Повітряні сили повідомляли, що в повітряному просторі РФ два Ту-22М3 з аеродрому Оленья (Мурманська область) та два Ту-22М3 з аеродрому Шайковка (Калузька область).

Перша група ракет перебувала на межі Київської та Черкаської області й тримала південно-західний курс.

О 06:35 стало відомо, що перша група зайшла в повітряний простір Вінниччини, а друга — на межі Полтавської та Київської областей. Усі ворожі повітряні цілі тримали західний курс.

За даними головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного під час ранкової атаки було зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. Він уточнив, що в результаті бойової роботи сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони знищили 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55, п’ять балістичних ракет "Іскандер-М" та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Нагадаємо, сьогодні під ранок окупанти завдали комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Один з ударів був нанесений по об’єктах критичної інфраструктури Сумщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 13:36