Колаж: TrueUA

У Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу через наліт ворожих "шахедів"

У неділю, 15 вересня, ввечері в Києві та низці областей України оголосили повітряну тривогу. Причина небезпеки — в небі зафіксовано ворожі дрони.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України. Там зафіксували активність ворожої тактичної авіації спочатку на Сході.

"Загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!" — наголосили військові.

Згодом у Повітряних силах поінформували про БпЛА на схід від Білої Церкви. Також у Кіровоградській області оголосили про загрозу застосування ударних безпілотників. Окремі дрони "завітали" в Миргород Полтавської області. Згодом група безпілотників вирушила з Київщини на Житомирщину.

Приблизно о 22:00 начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко закликав киян прямувати до укриттів.

"У повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях. Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги. Подбайте про власну безпеку", — наголосив він.

У Київській міській військовій адміністрації також закликали дотримуватися інформаційної тиші — не фіксувати та не викладати в мережу роботу наших захисників.

Станом на 22:27 карта повітряних тривог в Україні мала такий вигляд.

Повітряна тривога 15 вересня

Нагадаємо, що вчора вдень низку областей України теж охоплювала повітряна тривога. Існувала ракетна небезпека. Повітряні сили інформували про загрозу застосування балістичного озброєння з Курської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2024 22:32