У Києві та області оголошували ракетну небезпеку

У столиці та Київській області на світанку 26 грудня оголошували повітряну тривогу. Вона була пов'язана із ракетною небезпекою.

Про це повідомляли Повітряні сили Збройних сил України.

"Увага! Київська область та Київ — ракетна небезпека!" — інформували військові о 05:21.

За кілька хвилин небезпека поширилася й на Чернігівську область.

мапа тривог

Мапа тривог під час ракетної небезпеки вночі 26 грудня. Джерело: alerts.inua

Мапа укриттів Києва

Під час повітряної тривоги у місті мешканцям важливо перебувати у безпеці. Одним із найбезпечніших місць є укриття цивільного захисту. Загальна кількість захисних споруд, зокрема найпростіших укриттів і подвійного призначення, в Києві на сьогодні складає понад чотири тисячі обʼєктів.

Мапа укриттів Києва доступна на порталі https://gis.kyivcity.gov.ua/shelter/ та у застосунку "Київ Цифровий". Щоб подивитися мапу в застосунку, необхідно натиснути "Більше сервісів" та в розділі "Безпека" вибрати відповідний пункт.

Нагадаємо, у ніч на 13 грудня росіяни завдали чергового ракетного удару по Києву. Внаслідок атаки понад 50 людей отримали поранення. Падіння уламків ракет зафіксовано в чотирьох районах міста  Голосіївський, Дарницький, Деснянський та Дніпровський. За даними Повітряних сил, о 03:00 годині росіяни випустили 10 ракет по столиці України. Сили протиповітряної оборони стовідсотково відпрацювали по цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 05:25