Фото: ДБР

У Києві викрили масштабну оборудку з викрадання й продажу військового одягу за демпінговими цінами

Києві працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно зі співробітниками Служби безпеки України (СБУ) викрили та заблокували злочинну схему привласнення та продажу майна однієї з бригад тероборони Києва. Зловмисники викрали речей на 3,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що до складу злочинного угруповання входили військовослужбовці, які забезпечували списання військового майна, а також цивільні особи, які займалися його продажем.

Стало відомо, що організував злочинну схему один з цивільних, який мав вплив на окремих підконтрольних йому військовослужбовців. Через них він викрадав з частини бронежилети, шоломи, зимові/літні комплекти одягу, взуття тощо. 

"Вкрадене вивозилось з військової частини на імпровізований склад в одному з гаражних приміщень столиці", уточнюють у ДБР.

Під час обшуків правоохоронці виявили великі запаси речового майна, які члени злочинної групи мали намір продати через інтернет. Вони зрізали бирки з продукції, які вказували що це майно власність Збройних сил України та не призначено для продажу іншим особам.

За попередніми підрахунками, зловмисники вкрали речей щонайменше на 3,6 мільйона гривень. 

Правоохоронці затримали організатора та двох осіб, один з яких військовослужбовець, "на гарячому" під час продажу військового майна на суму понад два мільйона гривень зі "знижкою" у майже 50%.

 у києві викрито масштабну оборудку з викрадання військового одягу

Фото: ДБР

Учасникам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції викрили керівника "Укртрансбезпеки" Миколаївської області на системних хабарях з перевізників. Ділок встановив щомісячну "таксу" від 500 гривень до п'яти тисяч гривень з перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.02.2024 13:48