Фото: ДБР

Вимагав "щомісячну" таксу з перевізників: на Миколаївщині затримали керівника "Укртрансбезпеки"

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції викрили керівника "Укртрансбезпеки" Миколаївської області на системних хабарях з перевізників.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Правоохоронці встановили, що протягом 2023 року та до початку 2024 року виконувач обов’язків начальника "Укртрансбезпеки" у Миколаївській області налагодив систему поборів з підприємців. Він встановив щомісячну "таксу" від 500 гривень до п'яти тисяч гривень з перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. 

"Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів", йдеться у повідомленні.

За оперативними підрахунками, за здійснення такого "контролю" над безпекою на транспорті посадовець в день отримував щонайменше 50 тисяч гривень незаконного прибутку.

Зазначається, що правоохоронці затримали ділка під час отримання чергового хабаря. Фігуранту повідомлено про підозру за пятьма фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Посадовцю з "Укртрансбезпеки" загрожує до десяти років позбавлення волі.

Наразі встановлюється повне коло осіб причетних до оборудки.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили на Херсонщині посадовців військової служби правопорядку, які вимагали хабарі з військовослужбовців. Зловмисниками виявились два офіцери ВСП — начальник групи та його підлеглий. Вони вимагали гроші з військових, які були затримані за адміністративні правопорушення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.02.2024 10:33