Фото: Офіс генпрокурора

У Києві викрили подружжя підприємців, яке виготовило для військових непридатні боєприпаси

Подружжя підприємців із Києва отримало підозру через шахрайство в особливо великих розмірах. Ними було виготовлено боєприпаси, які непридатні для використання.

Про це повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, одне з комерційних підприємств, яке було субпідрядником у виконанні державного оборонного замовлення на виготовлення артилерійських снарядів, одержало від Міноборони попередню оплату в сумі понад 2,8 мільйонів гривень. За одержані кошти підприємство закупило в іншого субпідрядника порох, який не відповідав вимогам технічних умов", — йдеться у повідомленні.

Через це Міноборони отримало непридатні боєприпаси, тож партію не допустили до застосування у Збройних силах України. Слідство розглядає можливу причетність окремих службових осіб Міністерства оборони України до вчинення цього кримінального правопорушення. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, мешканка Чернігівської області обманула дружину військовополоненого. Вона представилась працівницею Міноборони і пообіцяла зʼясувати, де перебуває зниклий захисник та посприяти внесенню його до списку військовополонених для обміну в найкоротший час. Зловмисниця отримала від дружини 150 тисяч гривень і зникла зі звʼязку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.08.2023 12:24