У Києві викрили злочинців, які продавали персональні дані українців Росії

У Києві викрили злочинну схему продажу персональних даних громадян України. Ділки "зливали" всю інформацію про українців на спеціальну інтернет-платформу та Telegram-бот.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За даними правоохоронців, щоб отримати паспортні дані, номери телефонів і автомобілів українців, замовники купували "абонемент-підписку" на злочинні ресурси за $200 на місяць.

Зловмисники знаходили клієнтів через спеціально створені Telegram-канали, а оплату отримували на криптогаманці.

Серед замовників були й представники російських спецслужб, які шукали інформацію про військових ЗСУ.

Організатором злочинної схеми виявився підприємець з Черкас, який придбав спеціалізоване серверне обладнання для збору та обробки персональних даних.

До виконання незаконної діяльності також були залучені двоє жителів столиці, які допомагали зі створенням і адмініструванням онлайн-сервісів.

У ході обшуків правоохоронці виявили виявлено комп’ютерне обладнання та інші речові докази злочину.

Організатору вже повідомили про підозру за несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка є захищеною відповідно до чинного законодавства. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу фігуранту.

Окрім цього, правоохоронці готують підозри спільникам. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України у Харківській області затримала депутата-колаборанта. Зрадник під час окупації регіону облаштовував госпіталі для росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.02.2023 15:24