Фото: ДТЕК

У Києві вводять графіки обмеження світла: хто і коли буде без електрики

У Києві запроваджують графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектору.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Так, з п'ятниці, 10 травня, з 18:00 до 07:00 суботи, 11 травня, будуть запроваджені графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектору.

"Для побутових споживачів обмеження не застосовуються. Але мешканці Києва мають бути свідомими й самостійно економити електроенергію! Особливо у вечірні пікові години навантаження!" — йдеться у повідомленні.

Напередодні перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко заявив, що у Кабінеті міністрів розглядають можливість підвищення тарифів на електроенергію для населення з 2,64 до 3,5-4 грн/кВт-год. Це питання ще буде обговорюватись в українському уряді.

"Уряд реально готує підвищення ціни на електроенергію для населення. Мій прогноз, що це відбудеться з першого червня. Я знаю, що обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 гривень. Тобто приблизно у півтора раза", — заявив він.

Інформацію про це підтвердила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук. Вона заявила, що уряд не виключає того, що можуть зрости тарифи на електроенергію, адже країні потрібні ресурси на наступний опалювальний сезон.

Нагадаємо, 8 травня Кабінет міністрів утворив Штаб з підготовки до наступного опалювального сезону. В ньому координуватимуть роботи з подолання наслідків енергетичного терору з боку окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2024 13:00