Фото: Pixabay

У Києві вводять нові перепустки на авто для проїзду в комендантську годину: як отримати

У Києві вводяться перепустки нового формату на автомобілі для пересування містом під час комендантської години, яка у столиці триває із 00:00 до 05:00. Нововведення почне діяти з 23 вересня.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

"З 00:00 23 вересня в Києві діятимуть перепустки нового зразка для проїзду транспорту під час комендантської години", — йдеться у повідомленні.

Як отримати нову перепустку?

Заявки на отримання перепусток необхідно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або до органу, де перепустку отримували попередні рази. У заявці потрібно обґрунтувати необхідність переміщення під час комендантської години.

"Після оновлення перепустки стару необхідно повернути органу, що її видав. Керівники підприємств, організацій чи установ, що видали перепустку, несуть персональну відповідальність за стан її збереження та використання, облік і видачу", — зазначили в адміністрації.

У КМДА наголосили, що перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Їх необхідно пред’являти винятково на вимогу правоохоронних органів або уповноважених осіб.

Періодичне оновлення — вимушений крок, щоб перепустками могли користуватись лише ті, хто дійсно має на це підстави. Йдеться про працівників сектора безпеки та оборони, критичної інфраструктури та органів державної влади.

Нагадаємо, у серпні у деяких районах Харківщини продовжили комендантську годину для 201 населеного пункту, де вона триватиме з 17:00 до 09:00. Відповідне рішення було ухвалене задля забезпечення ефективної роботи Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.09.2024 19:22