Фото: соцмережі

У Києві зафіксували 40-й температурний рекорд з початку року

В українській столиці в останні дні жовтня спостерігається дуже тепла погода. У Києві зафіксували черговий температурний рекорд.

Про це у Facebook повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

В обсерваторії наголосили, що останні дні жовтня дарують киянам справжнє тепло. За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 30 жовтня у Києві максимальна температура повітря після полудня досягла +20,6°C, що на 2,3°C вище попереднього рекордного показника 2013 року.

"Це вже 40-й температурний рекорд з початку року у столиці", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 жовтня в українській столиці був зафіксований рекорд максимальної швидкості вітру. Раніше такі показники фіксували у 1969 році. У цей день в Україні через несприятливі погодні умови без світла залишалися понад 300 тисяч споживачів у 14 областях. 

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києві через наслідки негоди зі шквальним вітром вже двоє загиблих. Зокрема, загинули чоловіки віком 65 і 35 років.

Варто зауважити, що синоптики попереджали киян про погіршення погоди. Фахівці встановили для Києва та області другий рівень небезпечності — помаранчевий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.10.2023 14:17