У Києві зафіксували одразу три температурні рекорди у неділю

У неділю, 27 серпня, у Києві зафіксували три температурних рекорди. Зокрема, середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму на 8,0°C.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського у Facebook.

За даними спостережень метеостанції, ніч на неділю у столиці виявилась найтеплішою, адже температура не опустилася нижче +21,3°C. Це на 0,8°C вище за попереднє рекордне значення 2022 року.

"Максимальна температура повітря після полудня досягла +33,3°C і повторила попередній рекордний показник 1943 року", — йдеться у повідомленні.

Крім того, середньодобова температура повітря була найвищою за час проведення спостережень і склала +26,9°C. Це перевищило попередній рекордний показник 2022 року на 2,3°C, а кліматичну норму — на 8,0°C. 

Нагадаємо, у 2023 році липень у Києві виявився одним з найвологіших за весь час спостережень. За місяць у столиці було зафіксовано два рекорди добової кількості опадів. Загалом цьогорічний липень посів 11 позицію у рейтингу найвологіших.

Додамо, вчені Інституту космічних досліджень імені Годдарда (GISS) в Нью-Йорку визнали липень 2023 року найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень NASA.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.08.2023 14:15