Фото: "Вікіпедія"

У Києві закриті через підтоплення станції метро використовуватимуть як укриття

У Києві станції та вестибюлі закритої через підтоплення синьої лінії метро будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги. Відповідне рішення ухвалила Державна комісія техногенно-екологічної безпеки.

Про це йдеться на сайті урядового порталу.

Зазначається, що відомства повинні провести додаткову перевірку безпеки таких укриттів. Під час засідання комісії комунальному підприємству "Київський метрополітен" доручили невідкладно провести необхідні обстеження, визначити причини виникнення аварійної ситуації та вжити заходів з термінового виконання відновлювальних робіт.

Нагадаємо, 8 грудня рух поїздів між станціями Київського метрополітену "Теремки" і "Деміївська" зупинили. Спершу передбачалося, що рух потягів припинять від 9 грудня. Проте за кілька годин КМДА повідомила, що рух уже зупинили з міркувань безпеки через технічний стан тунелів. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту.

Правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.12.2023 17:18